Butiker

Miljösmart och solidarisk second hand

Vi har två butiker. 

I Gävle hittar du vår Second Hand på Söder på Övre Åkargatan, inte långt från Polhemsskolan. Närmsta busshållplats är hållplatsen som heter “Polhemsskolan”.

I Valbo hittar du vår stora loppis på Televägen 26. Närmsta busshållplats är “Valbo Åby”, varifrån det är ca 500 meters promenad till butiken.

Besök våra butiker

Välkommen att fynda hos oss! Allt överskott från försäljningen går till våra solidaritetsprojekt. 

Vill bidra med föremål till vår butiksförsäljning? Tänk på oss när du rensar hemma! Vi lovar att ta hand om det du skänker på bästa sätt.

Loppis i Valbo

I vår stora härliga välfyllda loppis i Valbo kan du gå på skattjakt och fynda bland mängder av varor till schyssta priser! Vi fyller på med nytt varje dag och vet aldrig vad som dyker upp just denna dag – kom förbi oss och botanisera runt i bland alla mixade föremål. 

Bra att veta: Stor parkering så det är lätt att svänga förbi med bilen. Kundtoalett finns. 

Adress

Televägen 26
818 33 Valbo
026-13 29 85

Öppettider

Vardagar
Lördag
Söndag

10-17
10-15
Stängt

Butik i Gävle

Massor av fyndglädje finner du hos Biståndsgruppen i Gävle! I området Söder hittar du vår Second Hand där det plockas fram nya föremål varje dag. Besök oss och utforska alla avdelningar fyllda med olika sorters varor.

Bra att veta: Begränsat antal kundparkeringsplatser på baksidan av butiken. Vi har tyvärr ingen kundtoalett i nuläget. Det finns en ramp utanför butiken.

Adress

Övre Åkargatan 66
802 52 Gävle
026-13 29 86

Öppettider

Vardagar
Lördag
Söndag

10-18
10-16
Stängt

Stöd vår insamling

Stöd vårt biståndsarbete - bidra till vår insamling

Hur du skänker

Du kan skänka din gåva direkt till våra butiker eller på de ställen där vi har insamlingskärl, samt på de återvinningscentraler där vi samarbetar med Gästrike Återvinnare.

Vi tar mycket tacksamt emot alla saker som är hela och rena. Tänk gärna på vår verksamhet nästa gång du rensar ut något ur garderoben eller ditt förråd.

OBS! Vi erbjuder tyvärr ej upphämtning i dagsläget.

 

Hur det kommer till användning

Vi hittar nya hem till föremålen för fortsatt användning av någon annan genom försäljning i vår butik i Gävle eller loppis i Valbo. Överskottet som försäljningen genererar går till vårt solidaritetsarbete.

Vad vi tar emot

Vad vi tar emot
*Kom ihåg att det du lämnar in ska vara helt och rent. Skulle du själv kunna tänka dig att köpa föremålet i det skicket?

Om svaret är ja – lämna det till gärna till oss! Vi lovar att ta hand om det du lämnar på bästa sätt, så att det gör så stor nytta som möjligt. 


Insamlingslådor

Vi har insamlingskärl utplacerade på ett 50-tal olika platser. Du kan lämna kläder, textilier, skor och accessoarer i dessa. Tänk på att lämna det i en försluten påse, detta skyddar innehållet samt underlättar för oss vid tömning av kärlen. 

Ser du att det är fullt eller stökigt runt våra kärl? Skicka gärna bild samt vilket område/adress kärlet är placerat på till telefonnummer 0706365443.

Biståndsgruppens Second Hand Övre Åkargatan 66

Biståndsgruppens loppis i Valbo

Sicksackvägen Sätra

Rullstensvägen Sätra

Pinnmovägen Sätra

Södra Norelundsvägen Bomhus

Skogsfruvägen Sandviken

Sjukhuset Sandviken

Bronsgatan Sandviken

Högbovägen Sandviken

Jökelvägen Sätra

Blåbärsvägen Sätra